Kluthe is in 1919 opgericht als klein verffabriekje door Willem de Graaff en Dirk Baas. In 1972 werd het bedrijf verkocht aan de Duitse chemiegroep Kluthe en deze heeft inmiddels vestigingen in heel Europa. Kluthe is één van de hoofdrolspelers wereldwijd als het gaat om processen en technieken voor oppervlaktebehandeling en coatings.

Continue ontwikkeling

De kernactiviteiten van Kluthe zijn in de loop der jaren uitgebreid en verbreed, van huisschilderverven naar industriële chemicaliën voor oppervlaktebehandeling van bijvoorbeeld metalen en kunststoffen. Kluthe ontwikkelt, fabriceert en levert chemische producten aan bedrijven in de metaal, lakverwerkende, automobiel en grafische industrie, en schildersbedrijven. Producten en processen van Kluthe worden continue verbeterd om de ontwikkelingen op het gebied van applicatietechnieken, kortere doorlooptijden en kwaliteit- en milieueisen bij te houden.

Dagelijks werken meer dan 700 medewerkers in Europa aan de hoogwaardige producten van Kluthe. Per maand produceert Kluthe meer dan 7.000 ton eindproducten. De producten worden in bijna alle Europese landen lokaal geproduceerd.

Kluthe Systeem

Ondanks dat Kluthe is uitgegroeid tot een internationaal concern, blijft de menselijke factor het unieke kenmerk van de organisatie. Kluthe onderscheidt zich door een breed scala van op elkaar afgestemde producten aan te bieden. Meer dan de helft van de totale chemische productie is tailormade: op maat samengesteld naar de wensen van de opdrachtgever.

De medewerkers van Kluthe spannen zich graag in om op de wensen van de klant in te gaan, één van de motto’s luidt dan ook “Als het niet in het vak staat, dan maken we het!” Deze totaaloplossing voor de klant wordt het Kluthe Systeem genoemd.