Alles draait om veiligheid

Werken met chemische producten vraagt om glasheldere informatie. Up-to-date, transparant en uniform.

Wereldwijd actief
Kluthe is actief over de hele wereld. Net als andere internationaal werkende bedrijven moet de Kluthe-groep voldoen aan complexe regelgeving. Daarom zijn alle internationale Kluthe-onderdelen aangesloten bij het softwareplatform WERCS: het Worldwide Environmental Regulatory Compliance System. WERCS helpt bedrijven onder meer bij het naleven van milieuafspraken en inspanningen om risico’s te beheersen en verder te verduurzamen.

Gedetailleerd en uniform
Het geautomatiseerde WERCS-systeem zorgt er onder meer voor dat onze klanten wereldwijd altijd beschikken over de meest actuele veiligheidsinformatie over de producten van Kluthe. Ook als de wet- en regelgeving voor specifieke chemische stoffen verandert, wordt de veiligheidsinformatie van onze producten daarop direct aangepast.

Veiligheidsinformatieblad
Voor elk specifiek product van Kluthe is een bijbehorend (wettelijk verplicht) veiligheidsinformatieblad beschikbaar. Het veiligheidsinformatieblad geeft gedetailleerde informatie over de eventuele risico’s voor werknemers en milieu. Daarnaast biedt het een overzicht van de bijbehorende maatregelen om de gezondheid, de veiligheid en het milieu te beschermen.

Unieke code op etiketten
Ook de etiketten van onze producten voldoen aan strenge internationale voorschriften. Zo zijn de etiketten onder meer voorzien van een unieke code: de UFI, de Unique Formula Identifier. Met de UFI kunnen vergiftigingscentra bij een noodgeval sneller en makkelijker de precieze inhoud van een specifiek product bepalen.

ECHA
De UFI wordt beheerd door het Europees agentschap voor chemische stoffen (ECHA). De chemische samenstelling van elke UFI is alleen toegankelijk voor de ECHA en de aangesloten vergiftigingscentra.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process juni 2024:

Uitblinkers in duurzaamheid
Uit de Decorrdal 900-productserie

Digitale procesbewaking
Meer zekerheid, meer kwaliteit

HF-vrij beitsen van aluminium
Met Decorrdal HD AL 2 ST

Alles draait om veiligheid
Veilig werken, overal en altijd

Snel spoelen bij kleurwissels
Haku GB 1945 klaart elke klus

Bouwen met vakmanschap
Onze fabriek wordt steeds mooier

Heldere duurzaamheidsdoelen
Kluthe zegt: Yes, we care

Minder CO2-uitstoot
Het is de enige juiste keuze