Altijd actuele veiligheidsinformatie

De wet- en regelgeving voor chemische stoffen wordt steeds strenger. Dat heeft ook gevolgen voor de veiligheidsinformatie bij chemische producten. Die moet immers altijd up-to-date zijn.

Veiligheidsinformatieblad
Voor elk specifiek product van Kluthe is een bijbehorend veiligheidsinformatieblad beschikbaar. Het veiligheidsinformatieblad geeft gedetailleerde informatie over de eventuele risico’s voor werknemers en milieu. Daarnaast geeft het een overzicht van de bijbehorende maatregelen om de gezondheid, de veiligheid en het milieu te beschermen.

100% up-to-date
Voor elk nieuw of aangepast product maakt Kluthe een nieuw veiligheidsinformatieblad. Dat zijn wij zelfs wettelijk verplicht. Ook als de wet- en regelgeving voor specifieke chemische stoffen verandert, moeten wij de veiligheidsinformatie van onze producten daarop aanpassen. Dat gebeurt met een geavanceerd, volautomatisch systeem. Daardoor zijn onze veiligheidsinformatiebladen altijd compleet, actueel en honderd procent up-to-date.

Automatisch naar de klant
Het geautomatiseerde systeem zorgt er ook voor dat onze klanten altijd beschikken over de meest actuele versie van het veiligheidsinformatieblad: bij iedere wijziging die wordt doorgevoerd, ontvangt elke klant voor wie dat van toepassing is, automatisch een e-mail met een link naar het nieuwe informatieblad.

Overzichtelijke samenvatting
De veiligheidsinformatiebladen zijn vaak erg uitgebreid. Daarom staat bij de productinformatiebladen (PIB’s) van onze producten ook een samenvatting van de belangrijkste veiligheidsaspecten. Daarnaast heeft Kluthe overzichtelijke werkplekinstructiekaarten (WIK’s) ontwikkeld. Hierop zijn in één oogopslag de belangrijkste veiligheidsaspecten van het betreffende product zichtbaar. Het belang en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen staat daarbij centraal.

Tip: hang de werkplekinstructiekaart op een duidelijk zichtbare plek in de productie- en opslagruimte.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process oktober 2019:

Veiligheidsinformatiebladen
Altijd 100% up-to-date
Geen kans voor bacteriën
Dankzij slimme additieven
Een innovatieve spoelverdunner
Voor watergedragen tweecomponentenlak
De Haku resin-cleaner
Voor brandschone tankwagens

Altijd de juiste procesparameters
Met de Mini-Scuid XL
Topprestaties zonder VOS
Column van Steven Vos
Open dag 100 jaar Kluthe
Een feestelijke impressie