Automatisch doseren met Decorrdal

Kluthe ontwikkelde een ‘SmartCare’-passiveringsmiddel voor de automatische volumetrische doseerpomp. Het gecombineerde systeem houdt het procesbad volautomatisch en continu op de juiste procesparameters.

Tijd uit handen
De procesparameters van het conversiebad zijn cruciaal voor elk metaalvoorbehandelingsproces. Het monitoren en sturen van de badparameters kost echter veel tijd en is bovendien precisiewerk. Daarom zien we dat steeds vaker wordt gekozen voor automatische meet- en doseersystemen, die immers veel werk en tijd uit handen nemen.

SmartCare-producten
Binnen de Decorrdal-reeks ontwikkelden onze productspecialisten een unieke set conserveer- en passiveringsmiddelen voor de volautomatische volumetrische doseerpomp: Decorrdal 915 en Decorrdal 955. Beide zijn ‘SmartCare’-producten die direct kunnen worden ingezet, zodat daar verder geen omkijken meer naar is.

Vernuftig en eenvoudig
Het systeem werkt even vernuftig als eenvoudig. De pomp wordt ingesteld op de gewenste dosering en vervolgens aangesloten op een demi-waterleiding. De waterstroom zorgt ervoor dat de motorzuiger van de pomp in beweging wordt gezet, waarna het passiveringsmiddel door de doseerzuiger in het pomplichaam wordt geïnjecteerd. Uiteindelijk wordt het concentraat in exact de juiste verhouding uit de pomp gestuwd.

Excellent resultaat
Decorrdal 915 en Decorrdal 955 zijn volledig vrij van fosfaten en werkzaam vanaf kamertemperatuur. De processen zijn ingericht op basis van zirkonium, waarbij de kwaliteit minimaal vergelijkbaar is met ijzerfosfateren en nagenoeg gelijk aan zinkfosfateren.


‘Heeft u interesse in dit unieke geautomatiseerde conserveer- en passiveringspakket?
Neem dan contact met ons op via info@kluthe.nl


Lees hier alle artikelen uit In Process november 2020:

Kluthe investeert in duurzaamheid
100% groen, 100% CO2-neutraal
Een harsreiniger op waterbasis
De voordelen van ‘no man entry’
Vlekvrij smeren en koelen
Met Hakuform A 828

Kies groen, kies Nikutex
Voor watergedragen 2K-laksystemen
Optimale bedrijfshygiëne
Juist nu: met HakuCare
Wat is de UFI?
Een unieke code voor elk product