Bescherm de longen van onze planeet

De duurzaamheidsstrategie van Kluthe is gericht op de ontwikkeling en distributie van CO2-arme en milieuvriendelijke producten. Om de CO2-emissie van onze eigen bedrijfsvoering te compenseren, investeert de Kluthe-groep in een aantal grote internationale duurzaamheidsprojecten.

Duurzaam bosbeheer
Eerder kocht de Kluthe-groep al bijna 56 km² bos in New Brunswick, Canada. Het bos is VCS-gecertificeerd en goed voor de opname van 56.000 ton CO2 per jaar. Elke dag werkt een groep Kluthe-boswachters actief aan het duurzaam onderhoud van het bos.

Lokale bevolking
Onlangs zijn we ook ingestapt in een ander grootschalig project in Brazilië: het Pacajai REDD+ Forest Conservation Project. Het projectgebied beslaat bijna 150.000 hectare grond in het Amazoneregenwoud in de gemeente Portel. Met tal van investeringen wordt de lokale bevolking ondersteund bij activiteiten voor duurzaam bosbeheer en om ontbossing tegen te gaan. Zo worden dorpsbewoners in het projectgebied onder meer opgeleid en ingezet als ranger.

Projectsteun
Het Pacajai REDD+ project beschermt het regenwoud en helpt zo bij de opname van grote hoeveelheden CO2 per jaar. Door het project te steunen, compenseert Kluthe de eigen emissies in scope 1 en 2.

Kijk voor meer informatie op www.natureoffice.com.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process juni 2024:

Uitblinkers in duurzaamheid
Uit de Decorrdal 900-productserie

Digitale procesbewaking
Meer zekerheid, meer kwaliteit

HF-vrij beitsen van aluminium
Met Decorrdal HD AL 2 ST

Alles draait om veiligheid
Veilig werken, overal en altijd

Snel spoelen bij kleurwissels
Haku GB 1945 klaart elke klus

Bouwen met vakmanschap
Onze fabriek wordt steeds mooier

Heldere duurzaamheidsdoelen
Kluthe zegt: Yes, we care

Minder CO2-uitstoot
Het is de enige juiste keuze