Bij Kluthe gaan chemie en bosbeheer prima samen

Kluthe Benelux zet zich op allerlei manieren in voor een duurzame toekomst. Van de eigen bedrijfsvoering tot investeringen in actief bosbeheer en waterkracht.

Boswachters
Een kleine drie jaar geleden kreeg de Kluthe-groep er een aantal nieuwe medewerkers bij. De nieuwe collega’s zijn niet gespecialiseerd in metaaloppervlaktebehandeling, maar ze zijn wel experts op een heel ander terrein: bosbeheer. Elke dag werken deze boswachters actief aan het duurzaam onderhoud van bijna 56 km2 bos in New Brunswick, Canada.

Klimaatneutraal
De Kluthe-groep kocht het bos als investering in een beter klimaat. Het bos is VCS-gecertificeerd en goed voor de opname van 56.000 ton CO2 per jaar. Naast bosbeheer investeert Kluthe ook in andere duurzame projecten, zoals een waterkrachtcentrale in Oeganda. Mede dankzij deze investeringen werken wij inmiddels volledig klimaatneutraal.

Circulaire toepassingen
Ook de bedrijfsvoering van Kluthe staat voor een belangrijk deel in het teken van duurzaamheid. Zo heeft het nieuwe kantoor in Alphen tal van slimme voorzieningen voor warmte-isolatie, groene energie, lichtsensoren en wifi-gedreven netwerken. Bij de nieuwbouw is ook zoveel mogelijk gekeken naar circulaire toepassingen en hergebruik van meubilair.

Mens en milieu
Bij alles wat wij doen, staat respect voor mens en milieu voorop. Dat betekent dat Kluthe blijft investeren in onderzoek en innovatie, maar ook in projecten die bijdragen aan een beter klimaat. Zo gaan chemie en verantwoord bosbeheer hand in hand.

Lees hier alle artikelen uit In Process juni 2023:

Lage-temperatuurtechnologie
Hakupur LT klaart de klus

Duurzaam voorbehandelen
Met een Decorrdal-alleskunner

Chemie en bosbeheer?
Kluthe doet het allebei

Inspiratie en innovatie
Tijdens de vakbeurs MES 2023

Hergebruik van pallets
Samen verantwoord ondernemen

100% supply chain
‘Nee’ is voor ons geen optie

Nieuw ondergronds tankenpark
Een knap staaltje ingenieurswerk

Software-upgrade
Future-proof met SAP-ERP