Combi-spoeler voor tweecomponentenlak

Tweecomponentenlakken hebben veel voordelen, maar ook een nadeel: de verfspuitsystemen zijn vaak lastig te reinigen. Kluthe heeft hiervoor een innovatieve combi-spoelverdunner met een zeer hoge oploskracht ontwikkeld.

Verharders
De timmerindustrie maakt steeds vaker gebruik van watergedragen tweecomponentenlakken. Deze systemen zijn meestal beter bestand tegen chemicaliën, hebben een hogere laagdikte per laag, zijn kras- en slijtvast en verharden veel sneller dan één-componentenlakken. De verharders in tweecomponentenlakken zijn gebaseerd op isocyanaat. Deze verharders zijn zeer effectief, maar hebben ook een nadeel: ze zijn niet watermengbaar, waardoor het lastig is om de verfspuitsystemen snel en betrouwbaar te reinigen.

Gecombineerd
Een grote Nederlandse fabrikant van houten kozijnen liep ook tegen dit probleem aan en vroeg Kluthe om advies. Na een grondige analyse werd de oplossing gevonden in een innovatieve spoelverdunner uit de Haku GB-groep. De combi-spoelverdunner slaat twee vliegen in één klap: het middel heeft een zeer hoge gecombineerde oploskracht die zowel de watergedragen lak als de verharder in één keer razendsnel uit de verfspuitinstallatie verwijdert.

Op maat gemaakt
Diverse andere timmerfabrieken werken inmiddels ook met de Haku GB-combi-spoelverdunner van Kluthe. Afhankelijk van het laksysteem en de specifieke werkprocessen wordt het product op maat samengesteld. De combi-spoeler is ook geschikt voor elke andere industrie die werkt met tweecomponentenlakken. Haku GB is veilig, voordelig in gebruik en toepasbaar in zowel automatische als manuele verfspuitsystemen.

Wilt u meer weten over de voordelen van de combi-spoelverdunner? Neem dan gerust contact met ons op via info@kluthe.nl.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process oktober 2019:

Veiligheidsinformatiebladen
Altijd 100% up-to-date
Geen kans voor bacteriën
Dankzij slimme additieven
Een innovatieve spoelverdunner
Voor watergedragen tweecomponentenlak
De Haku resin-cleaner
Voor brandschone tankwagens

Altijd de juiste procesparameters
Met de Mini-Scuid XL
Topprestaties zonder VOS
Column van Steven Vos
Open dag 100 jaar Kluthe
Een feestelijke impressie