De meerwaarde van de dunnelaagtechnologie

Traditionele voorbehandelingsprocessen maken steeds vaker plaats voor duurzame alternatieven. Met een goede reden, want innovatieve ontwikkelingen zoals de dunnelaagtechnologie bieden veel extra voordelen.

Kostenbesparend
Als accountmanager kom ik bij klanten op de werkvloer. Ook in onzekere tijden als deze zijn zij op zoek naar voorbehandelingsproducten die niet alleen effectief zijn, maar ook duurzaam en kostenbesparend. De innovatieve dunnelaagtechnologie biedt dan vaak uitkomst. Daarbij gaat het om extreem dunne, meestal onzichtbare conversielagen die garant staan voor een uitstekende lakhechting en corrosiewering.

Kamertemperatuur
De dunnelaagtechnologie staat onder andere aan de basis van onze Decorrdal 900-productgroep. De Decorrdal 900-voorbehandelingsproducten zijn vrij van fosfaten en kunnen worden toegepast vanaf kamertemperatuur. Hierdoor blijft het energieverbruik dus laag. Bij het voorbehandelingsproces treedt bovendien nauwelijks slibvorming op. De uiteindelijke kwaliteit is minimaal vergelijkbaar met het traditionele ijzerfosfateringsproces en vrijwel gelijk aan zinkfosfateren.

Automatisch bijsturen
De producten uit de Decorrdal 900-reeks brengen een zeer dunne, corrosiewerende laag aan die zorgt dat de uiteindelijke lak goed hecht. De badparameters moeten daarbij zeer nauwlettend in acht worden gehouden en bij uitstek geschikt zijn voor geautomatiseerde meet- en doseersystemen – een ontwikkeling die steeds meer in opkomst is. In het artikel over meten en doseren in de cloud leest u er meer over.

JOHN PISTERS
Accountmanager

Lees hier alle artikelen uit In Process mei 2020:

HakuCare hygiënische reinigers
Voor een gezonde werkomgeving
Bedrukte folies gerecycled
Binnen acht seconden weer als nieuw
Lakcoagulering met Isogol
Altijd een pasklare oplossing
De dunnelaagtechnologie
De voordelen van slimme chemie

De juiste procesparameters
Meten en doseren in de cloud
Neutrale zoutneveltesten
Zijn ze nauwkeurig genoeg?
Volg Kluthe ook online
Elke maand een speciale aanbieding