De nieuwe generatie koelsmeermiddelen

AUKE JONGBLOED
Accountmanager Metalworking & Cleaning

Het laboratorium van Kluthe ontwikkelde een revolutionair watermengbaar koelsmeermiddel op basis van hergebruikte oliën: Hakuform SE. Auke Jongbloed, accountmanager Metalworking & Cleaning, is erg enthousiast.

Kwaliteit en duurzaamheid
Als accountmanager zie ik met eigen ogen hoe de producten van Kluthe op de werkvloer worden ingezet. Daarbij zie ik dat onze klanten niet alleen kiezen voor de beste kwaliteit, maar dat er ook steeds meer behoefte is aan duurzame en energiezuinige producten die veilig zijn voor mens en milieu. En dat is precies de kracht van Kluthe.

CO2-reductie door recycling
Een fraai voorbeeld van onze duurzame chemie is Hakuform SE. Dit hoogwaardige watermengbare koelsmeermiddel is namelijk gebaseerd op hergebruikte oliën. Dankzij de unieke recycling-technologie biedt Hakuform SE tot wel 75% CO2-reductie ten opzichte van traditionele koelsmeermiddelen.

Smeren en koelen
Hakuform SE levert topprestaties op het allerhoogste niveau en is zeer geschikt voor de bewerking van staal, roestvrijstaal en aluminium. Ook voor zware metaalbewerkingen is het middel een uitstekende keuze. Hakuform SE heeft een superieure pH- en biostabiliteit, is volledig aromaat- en boorvrij en heeft een hoge spoelwerking. En door de combinatie van smerende en koelende eigenschappen gaan gereedschappen langer mee.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2021:

Enthousiast over Hakuform SE
Accountmanager Auke Jongbloed vertelt

Een revolutionair koelsmeermiddel SE
Op basis van hergebruikte oliën

Een topreiniger voor lijm en kit
Veilig voor mens en milieu

Tankwagenreiniging in Dubai
Sterk op de internationale markt

Vanaf dit jaar: de UFI op elk product
Een unieke code voor meer veiligheid

Optimale lakcoagulering
Isogol en T 400: de perfecte combinatie

De kracht van Hakuform A 845
FAD-vrij koelen en smeren

Duurzaam, schoon en veilig
Minder CO2 door slimme chemie