Decorrdal SAZ 4.0: passiveren na stralen

Hoe kunnen we bij het stralen van metaal de kwaliteit van het laksysteem nog verder verbeteren? Het laboratorium van Kluthe vond het antwoord: Decorrdal SAZ 4.0, een effectief passiveringsmiddel voor staal, aluminium en zink.

Decorrdal SAZ 4.0 combineert de beste eigenschappen van mechanisch en chemisch voorbehandelen. Door na het stralen een passiveringslaag aan te brengen, is het metaal nog beter beschermd tegen corrosie. Ook de lakhechting wordt beter, zodat uiteindelijk het totale laksysteem wordt geoptimaliseerd. Het product is geschikt bij zowel natlak- als poedercoatsystemen.

Ready for use
Decorrdal SAZ 4.0 is zeer makkelijk in gebruik. De vloeistof is ‘ready for use’ en kan dus direct worden toegepast. Dat kan eenvoudig met een plantenspuit of drukvaatje, waarna het alleen kort moet drogen voordat de laklaag wordt aangebracht. Naspoelen is dus niet nodig. Decorrdal SAZ 4.0 is fosfaatvrij, veilig en vriendelijk voor mens en milieu.

Staal, aluminium en zink
Van buizen tot industriële frames en grote metalen constructies – Decorrdal SAZ 4.0 kan worden toegepast op vrijwel elk oppervlak van staal, aluminium en zink (vandaar de afkorting SAZ). Daarnaast is het middel ook geschikt voor materialen die niet kunnen worden gestraald, bijvoorbeeld doordat ze te dun zijn of te complex van structuur. Ook in dat geval zorgt Decorrdal SAZ 4.0 voor een uitstekende corrosiewering en lakhechting.

 

Lees hier de andere artikelen uit In Process oktober 2018:

Kluthe op SURFACE Campus 2018
De nieuwste innovaties van Kluthe
IJzerfosfateren op kamertemperatuur
Column van Rudy van Egten
Passiveren ná stralen
Decorrdal SAZ 4.0: ready for use
Veilig werken met de WIK
Alle veiligheidsaspecten op één kaart

Spoelen en reinigen zonder VOS
Hoogwaardige spoelverdunners
Testen op corrosiebescherming
Een kijkje in het Technical Center van Kluthe
Het 5C-concept: harmony in chemistry
Optimale efficiency voor het beste resultaat
De nieuwe privacywet
Wat doet Kluthe met uw gegevens?