Duurzaam spoelen en reinigen

Speciaal voor de timmerindustrie ontwikkelde Kluthe een duurzaam spoelmiddel voor de nieuwste generatie watergedragen tweecomponentenlakken: krachtig, veilig, voordelig in gebruik en toepasbaar in zowel automatische als manuele verfspuitsystemen.

Technologische ontwikkeling
De technologie voor watergedragen verven en lakken heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Traditionele mengsels om verfspuitapparatuur te reinigen voldoen daardoor vaak niet meer. Gelukkig weten de spoelreinigers uit de Nikutex-productreeks hier wel raad mee.

Snel weer brandschoon
Nikutex spoel- en reinigingsmiddelen zijn bij uitstek geschikt voor kleurwissels van watergedragen tweecomponentenlakken. Nikutex-producten zijn hoog geconcentreerd, hebben een sterk oplossend vermogen en een aangename geur. Afhankelijk van de toepassing en vervuiling wordt Nikutex in 2 tot 5% leiding- of demiwater ingezet. Daarmee zijn de verfspuitpistolen en leidingen in een handomdraai weer brandschoon.

VOS-vrije alternatieven
De Nikutex-reeks biedt diverse VOS-arme of zelfs volledig VOS-vrije alternatieven. De producten hebben een hoog vlampunt, zijn veilig in gebruik en bijzonder schuimarm. Nikutex biedt altijd een oplossing op maat. Daarbij is ook rekening gehouden met uiteenlopende manuele toepassingen: van het ontvetten van te lakken onderdelen tot het handmatig reinigen van spuitbenodigdheden.


‘Kies voor groen, kies voor Nikutex’


Lees hier alle artikelen uit In Process november 2020:

Kluthe investeert in duurzaamheid
100% groen, 100% CO2-neutraal
Een harsreiniger op waterbasis
De voordelen van ‘no man entry’
Vlekvrij smeren en koelen
Met Hakuform A 828

SmartCare’ passiveren
Volautomatisch en gedigitaliseerd
Optimale bedrijfshygiëne
Juist nu: met HakuCare
Wat is de UFI?
Een unieke code voor elk product