Duurzame spoelverdunners met hoge oploskracht

Verfspuitinstallaties worden razendsnel en betrouwbaar gereinigd met de spoelverdunners van Kluthe. Met een minimum aan VOS of zelfs helemaal VOS-vrij.

Emissie beperken
Kluthe werkt continu aan nieuwe producten die het milieu nog minder belasten. Onze VOS-vrije en VOS-arme producten helpen de emissie van vluchtige organische stoffen te beperken. Dat geldt ook voor oplosmiddelhoudende middelen. Zo bevat onze Haku GB-productgroep uitstekende VOS-arme spoelverdunners voor oplosmiddelhoudende verf- en laksystemen.

Optimaal afgestemd
De Haku GB-serie bevat VOS-arme lakverdunners en spoelthinners voor nagenoeg alle bekende laktypes en toepassingsgebieden. Met een minimum aan VOS zijn de prestaties uitstekend. Haku GB heeft een hoge oploskracht en is optimaal afgestemd op het gewenste procedé en de vereiste vlampunten. In het Technical Center van Kluthe kunnen we alle toepassingsmogelijkheden onder praktijkomstandigheden testen.

Watergedragen systemen
Ook voor watergedragen verf- en laksystemen biedt Kluthe hoogwaardige VOS-arme of zelfs VOS-vrije alternatieven. Een grote Zweedse autofabrikant is onlangs overgestapt op Nikutex 4589, een hoog geconcentreerd spoel- en reinigingsmiddel met een groot oplossend vermogen. De leidingen van de verfspuitinstallaties worden pulserend gereinigd met afwisselend perslucht en spoelmiddel. Nikutex 4589 heeft een zeer goede reinigende werking, is veilig in gebruik, bijzonder schuimarm en geheel VOS-vrij.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2019:

EUROFINISH + MATERIALS 2019
De nieuwste innovaties van Kluthe
HF-vrij beitsen met Decorrdal
Column van Frederik van Betsbrugge
100 jaar Kluthe Benelux
Een bijzonder jubileum
Sterk in tankwagenreiniging
De resin-cleaner van Kluthe

Duurzame spoelverdunners
Met een minimum aan VOS
Wat is een druppeltest?
Zo bepalen we de optimale spoelkracht
Watervrij sproei-ontlakken
Snel, effectief en veilig
Zinkfosfateren op lage temperatuur
Kostenbesparing door slimme chemie