Een koelsmeermiddel van uitzonderlijke kwaliteit

Hakuform A 845 voldoet aan de zwaarste eisen waaraan een koelsmeermiddel moet voldoen. Niet voor niets is het één van de topproducten uit onze Hakuform-reeks.

FAD- en boorvrij
Veiligheid en duurzaamheid staan bij Kluthe hoog in het vaandel. Daarom ontwikkelen wij alternatieven zonder formaldehydedepotstoffen (FAD) voor uiteenlopende metaalbewerkingsprocessen. Een goed voorbeeld is Hakuform A 845, een universeel, halfsynthetisch, FAD- en boorvrij watermengbaar koelsmeermiddel.

Ook voor aluminium
Hakuform A 845 kan worden ingezet bij lichte tot middelzware metaalbewerkingen zoals verspanen, boren, frezen, draaien en zagen. Het koelsmeermiddel biedt zeer goede resultaten en is bijzonder geschikt voor onder andere (speciaal) staal, gietijzer, titanium en roestvrijstaal. Ook voor verspaningen van aluminium (waaronder 7075) is het een zeer effectief product.

Veilig en voordelig
Hakuform A 845 heeft een optimale smering, hoge spoelwerking en beschermt goed tegen corrosie. Het middel is bijzonder schuimarm, heeft een hoge biostabiliteit, lage uitsleepverliezen en een lage navulconcentratie. De zorgvuldig afgestemde EP- en conserveringscomponenten zorgen voor een lange gereedschapstandtijd en hoge oppervlaktekwaliteit van de bewerkte onderdelen. Hakuform A 845 is bovendien zeer veilig en economisch in gebruik.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2021:

Enthousiast over Hakuform SE
Accountmanager Auke Jongbloed vertelt

Een revolutionair koelsmeermiddel SE
Op basis van hergebruikte oliën

Een topreiniger voor lijm en kit
Veilig voor mens en milieu

Tankwagenreiniging in Dubai
Sterk op de internationale markt

Vanaf dit jaar: de UFI op elk product
Een unieke code voor meer veiligheid

Optimale lakcoagulering
Isogol en T 400: de perfecte combinatie

De kracht van Hakuform A 845
FAD-vrij koelen en smeren

Duurzaam, schoon en veilig
Minder CO2 door slimme chemie