Efficiënt en duurzaam rijden voor onze klanten

Elke dag rijden ze door de hele Benelux, de vrachtwagens die de producten van Kluthe op de juiste bestemming brengen. Dat gebeurt zo groen, schoon en duurzaam mogelijk.

Geladen en gezekerd
Bij het verlaadstation van de productiehal in Alphen aan den Rijn worden dagelijkse tientallen pallets met Kluthe-producten behoedzaam in grote vrachtwagens geladen en gezekerd. Van hieruit worden ze vervoerd naar klanten in Nederland, België en verder, tot Zweden aan toe. Andere vrachtwagens rijden naar de havens, waar de producten worden verscheept en nog verder de wereld overgaan.

Hypermoderne technologie
De vrachtwagens van onze distributiepartner voldoen aan de strengste milieunormen. De hypermoderne Euro 6-dieselmotoren zijn geschikt voor HVO: ‘hydro-treated vegetable oil’, een biodiesel van de nieuwste generatie, gemaakt uit plantaardige oliën en afvalvetten. De voertuigen stoten maar liefst 90 minder stikstofoxiden uit dan een ‘ouderwetse’ truck. De uitstoot van roetdeeltjes is zelfs nog sterker gedaald. Er wordt momenteel ook geëxperimenteerd met elektrisch rijden. Voorbereid op de toekomst!

Distributiehubs
Duurzaam rijden betekent ook: efficiënt plannen en rijden. Dankzij het gebruik van logistieke distributiehubs kan het vervoer schoner, efficiënter en veiliger worden georganiseerd. Dit fijnmazige netwerk van hubs zorgt ervoor dat de vrachtwagens altijd de meest efficiënte route rijden. Zo bent u als klant verzekerd van snelle, tijdige en duurzame levering van uw bestelling!

Hergebruik van pallets
Vrijwel al onze producten worden geleverd op zogeheten europallets. Deze worden automatisch opgenomen in een leen- en ruilsysteem. Zo kunnen de pallets telkens worden hergebruikt. Wanneer Kluthe een bepaald aantal pallets met producten bij u levert, nemen wij eenzelfde hoeveelheid andere (meestal lege) pallets mee terug.

Doet u ook mee met dit duurzame leen- en ruilsysteem? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via info.nl@kluthe.com.

Lees hier alle artikelen uit In Process november 2023:

VOS-vrij spoelen en reinigen
Met de Nikutex 45-serie

Chemie in balans
Kluthe gelooft in duurzaamheid

Veiliger werken
Met zuivere grondstoffen

Minder is meer
Minder energie, minder kosten

Nieuw tankenpark in gebruik
Klaar voor de toekomst

Graffiti verwijderen?
Kies voor Controx

Duurzame logistiek
Uw bestelling wordt ‘groen’ geleverd

Hakupur 478
Een topalternatief voor emulsiereinigers