Hakuform geeft bacteriën geen kans

De watermengbare koelsmeermiddelen van Kluthe zijn zeer geschikt voor de bewerking van staal, roestvrijstaal en aluminium. Bacteriën en schimmels krijgen daarbij geen kans, zonder gebruik te maken van formaldehydedepotstoffen.

Ongewenste indringers
De watermengbare koelsmeermiddelen uit onze Hakuform-productgroep hebben uitstekende smerende eigenschappen, beschermen tegen corrosie en zijn huidvriendelijk. Om die eigenschappen te bewaken, is het zaak om bacteriën en schimmels buiten de deur te houden. Deze ongewenste indringers breken de werkzame stoffen in koelsmeermiddelen af en zorgen bovendien voor vervelende geurtjes en andere ongemakken.

Strengere regelgeving
Een effectief conserveermiddel om de groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan, is formaldehyde. Dat zit bijvoorbeeld in wasmiddelen en cosmetica. Ook veel metaalbewerkingsvloeistoffen bevatten zogeheten formaldehydedepotstoffen, die in waterige oplossingen kleine hoeveelheden formaldehyde afsplitsen. Vanwege potentiële gezondheidsrisico’s is de regelgeving voor deze stoffen echter flink verscherpt.

Innovatieve additieven
In het Kluthe-laboratorium zijn onze chemici voortdurend bezig om onze producten af te stemmen op zowel praktijkomstandigheden als op de geldende wet- en regelgeving. De watermengbare en mineraaloliehoudende koelsmeermiddelen uit de Hakuform-reeks zijn dan ook volledig vrij van formaldehydedepotstoffen. Met innovatieve additieven worden bacteriën en schimmels toch zeer effectief beteugeld.

Hakuform-koelsmeermiddelen hebben een superieure pH- en biostabiliteit, zijn volledig chloor- en boorvrij en hebben een hoge spoelwerking. Daardoor worden zowel de werkstukken als machines optimaal gereinigd, zonder dat er een kleverig residu achterblijft.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process oktober 2019:

Veiligheidsinformatiebladen
Altijd 100% up-to-date
Geen kans voor bacteriën
Dankzij slimme additieven
Een innovatieve spoelverdunner
Voor watergedragen tweecomponentenlak
De Haku resin-cleaner
Voor brandschone tankwagens

Altijd de juiste procesparameters
Met de Mini-Scuid XL
Topprestaties zonder VOS
Column van Steven Vos
Open dag 100 jaar Kluthe
Een feestelijke impressie