Het 5C-concept: harmony in chemistry

Alle producten van Kluthe zijn samengevat in het unieke 5C-concept: Cut it, Clean it, Coat it, Conserve it en Clear it. Hierin zijn de stappen van het metaalvoorbehandelingsproces optimaal met elkaar in balans. Dat noemen wij ‘harmony in chemistry’.

Praktijkomstandigheden
Metaalvoorbehandeling is noodzakelijk voor een goede lakhechting en bescherming tegen corrosie. Daarom worden onze metaalvoorbehandelingsproducten vooraf altijd uitvoerig getest. In ons eigen Technical Center in Alphen aan den Rijn kunnen we vrijwel elke praktijksituatie simuleren, zodat we het product nauwkeurig kunnen afstemmen op de specifieke condities bij onze klanten.

Zeer gedetailleerd
In de metaalvoorbehandelingsunit van het Technical Center kan elke stap van het voorbehandelingsproces gedetailleerd worden nagebootst: van ontvetten en reinigen tot spoelen met leiding- en demiwater en van (zink)fosfateren tot passiveren. In de installatie kunnen we zowel dompelen als sproeien tot 60° C. In het eerste bad kunnen we verwarmen tot wel 130° C om ook de nieuwe generatie heetontlakkingsmiddelen onder specifieke omstandigheden te kunnen testen. De installatie heeft een oven die kan drogen tot 110° C.

Wij nodigen onze klanten graag uit om hun eigen procesparameters in onze installatie uit te testen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail.

 

Lees hier de andere artikelen uit In Process oktober 2018:

Kluthe op SURFACE Campus 2018
De nieuwste innovaties van Kluthe
IJzerfosfateren op kamertemperatuur
Column van Rudy van Egten
Passiveren ná stralen
Decorrdal SAZ 4.0: ready for use
Veilig werken met de WIK
Alle veiligheidsaspecten op één kaart

Spoelen en reinigen zonder VOS
Hoogwaardige spoelverdunners
Testen op corrosiebescherming
Een kijkje in het Technical Center van Kluthe
Het 5C-concept: harmony in chemistry
Optimale efficiency voor het beste resultaat
De nieuwe privacywet
Wat doet Kluthe met uw gegevens?