Het slimme ruilsysteem voor europallets

Vrijwel al onze producten worden geleverd op zogeheten europallets. Deze worden automatisch opgenomen in een leen- en ruilsysteem. Zo kunnen de pallets telkens worden hergebruikt.

Wereldwijd toegepast
Europallets voldoen aan de afmetingen en specificaties van de European Pallet Association (EPAL). Deze non-profitorganisatie richt zich op een duurzaam gebruik van de pallets. Het gesloten leen- en ruilsysteem dat hiervoor is bedacht, wordt wereldwijd toegepast.

Zo werkt het
Wanneer Kluthe een bepaald aantal pallets met producten bij u levert, nemen wij eenzelfde hoeveelheid andere (meestal lege) pallets mee terug. Als dit niet mogelijk is, worden de kosten van de niet-geruilde pallets per kwartaal met u verrekend.

Energiezuinig werken
Gelukkig zijn er steeds meer voorbehandelings- en reinigingsmiddelen die al vanaf kamertemperatuur uitstekende resultaten laten zien. Dat is essentieel, want energiezuinig werken mag niet ten koste gaan van de kwaliteit.

Verantwoord ondernemen
Doet u ook mee met dit duurzame leen- en ruilsysteem? Zo gaan we samen verantwoord om met schaars en kostbaar hout. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via info.nl@kluthe.com.

Veilig en gezekerd
Bij het vervoer van onze producten staat veiligheid altijd voorop. Onze verpakkingen en de pallets zelf zijn gezekerd en geseald volgens strenge veiligheidsnormen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet daar ook strikt op toe.

EUR- of europallet?
De europallet is ooit ontwikkeld door de Internationale Spoorwegunie (UIC), een samenwerkingsverband van Europese spoorwegmaatschappijen. Na de Tweede Wereldoorlog bedacht deze organisatie de pallet om het beladen van goederenwagons te vergemakkelijken. Deze werd officieel EUR-pallet genoemd, maar raakte later bekend als europallet.

Lees hier alle artikelen uit In Process juni 2023:

Lage-temperatuurtechnologie
Hakupur LT klaart de klus

Duurzaam voorbehandelen
Met een Decorrdal-alleskunner

Chemie en bosbeheer?
Kluthe doet het allebei

Inspiratie en innovatie
Tijdens de vakbeurs MES 2023

Hergebruik van pallets
Samen verantwoord ondernemen

100% supply chain
‘Nee’ is voor ons geen optie

Nieuw ondergronds tankenpark
Een knap staaltje ingenieurswerk

Software-upgrade
Future-proof met SAP-ERP