HF-vrij beitsen met Decorrdal

De waterstoffluoridevrije (HF-vrije) beitsmiddelen van Kluthe zorgen voor een optimale voorbehandeling van aluminium. Accountmanager Frederik Van Betsbrugge ziet in de praktijk hoe goed ze werken.

Aluminium vraagt om specifieke voorbehandelingsmethoden. Als aluminium in contact komt met zuurstof uit de lucht, treedt oxidatie op. Beitsen is een van de doeltreffendste manieren om deze oxidatielaag te verwijderen.

Veilige alternatieven
Veel traditionele beitsmiddelen zijn gebaseerd op waterstoffluoride, dat weliswaar zeer effectief is, maar schadelijk voor mens en milieu. Niet voor niets vragen onze klanten steeds vaker om veilige alternatieven. De Decorrdal-reeks van Kluthe biedt volledig HF-vrije beitsmiddelen met uitstekende eigenschappen. Daarbij is er voor elke situatie een passende oplossing.

Qualicoat Seaside
Een fabrikant van aluminium plaatwerk gebruikt bijvoorbeeld Decorrdal 35/86-1. Het middel beitst en ontvet tegelijk en zorgt voor een zeer goede hechting van de volgende conversie- of laklaag. Bij toepassing vanaf 45° C wordt zelfs een beitsafdracht gehaald van 2 g/m2. Daarmee voldoet Decorrdal 35/86-1 aan de strengste eisen van Qualicoat Seaside.

Chroomvrij passiveren
Na het beitsen kan een conversielaag worden aangebracht. Hiervoor heeft Kluthe diverse chroomvrije systemen of systemen op basis van driewaardig chroom ontwikkeld. Ik vertel u er graag persoonlijk meer over tijdens EUROFINISH + MATERIALS 2019, op 15 en 16 mei in Leuven.

FREDERIK VAN BETSBRUGGE, Accountmanager Paintshop België

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2019:

EUROFINISH + MATERIALS 2019
De nieuwste innovaties van Kluthe
HF-vrij beitsen met Decorrdal
Column van Frederik van Betsbrugge
100 jaar Kluthe Benelux
Een bijzonder jubileum
Sterk in tankwagenreiniging
De resin-cleaner van Kluthe

Duurzame spoelverdunners
Met een minimum aan VOS
Wat is een druppeltest?
Zo bepalen we de optimale spoelkracht
Watervrij sproei-ontlakken
Snel, effectief en veilig
Zinkfosfateren op lage temperatuur
Kostenbesparing door slimme chemie