Isogol: lakcoagulering voor elke installatie

De Isogol-productgroep van Kluthe biedt pasklare oplossingen voor lakcoagulering bij nagenoeg alle laktoepassingen. Of het nou gaat om installaties voor bezinken of floteren – Isogol levert maatwerk.

Water hergebruiken
Bij vrijwel elk lakproces ontstaat overspray: lak die naast het te lakken oppervlak terechtkomt. Deze overspray wordt opgevangen in een installatie met water dat voortdurend in beweging wordt gehouden. Om het water te kunnen hergebruiken, moet de lak volledig uit het water worden verwijderd. Dat proces heet lakcoagulering.

Op maat ingesteld
Binnen de Isogol-productgroep ontwikkelt Kluthe coaguleringsmiddelen voor vrijwel alle soorten laktoepassingen. De producten kunnen op maat worden ingesteld voor elke gewenste installatie en de specifieke werkprocessen bij de klant.

Bezinken of floteren
Isogol zorgt dat de overspray wordt ontkleefd. Door toevoeging van speciaal geselecteerde additieven ontstaan stevige, zeer actieve vlokken die afhankelijk van de installatie kunnen bezinken of floteren. Daarna kan het coagulaat (lakslib) eenvoudig uit het water worden verwijderd, bijvoorbeeld met een skimmer, decanter of bodemschraper.

Lage concentraties
Lakcoaguleringsmiddelen uit de Isogol-reeks werken snel en zijn al effectief in lage concentraties. Vaak is het zelfs mogelijk om water dat is vervuild met zowel oplosmiddelhoudende als watergedragen lakken, in dezelfde installatie te coaguleren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de specifieke mogelijkheden van Isogol? Neem dan gerust contact op via info@kluthe.nl

Lees hier alle artikelen uit In Process mei 2020:

HakuCare hygiënische reinigers
Voor een gezonde werkomgeving
Bedrukte folies gerecycled
Binnen acht seconden weer als nieuw
Lakcoagulering met Isogol
Altijd een pasklare oplossing
De dunnelaagtechnologie
De voordelen van slimme chemie

De juiste procesparameters
Meten en doseren in de cloud
Neutrale zoutneveltesten
Zijn ze nauwkeurig genoeg?
Volg Kluthe ook online
Elke maand een speciale aanbieding