Jubileum: 100 jaar Kluthe Benelux

Kluthe Benelux bestaat honderd jaar. Directeur Jeroen Westerveld: ‘Wij bewijzen al een eeuw lang dat chemie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan’.

‘Electrische verffabriek’
In 1919 werd Kluthe Benelux opgericht als De Graaff & Baas BV, een verffabriek in Alphen aan den Rijn. De oprichters waren hun tijd al ver vooruit. Terwijl de meeste machines nog werden aangedreven door stoom, beschikte de ‘Electrische Verffabriek De Graaff & Baas’ al over moderne elektromotoren. Daardoor konden ze klanten voorzien van een grote diversiteit aan hoogwaardige verf- en laksoorten. Ook produceerden ze toen al muurverven op basis van acrylaatharsen – een unicum voor die tijd.

Vooruitkijken
Een eeuw later is de verffabriek van toen uitgegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn: een toonaangevend specialist in oppervlaktebehandeling. In 1972 ging De Graaff & Baas BV op in Chemische Werke Kluthe GmbH, in 2000 veranderde de naam definitief in Kluthe Benelux BV. Dit jubileumjaar is voor Westerveld vooral reden om vooruit te kijken. ‘Elke dag zijn onze specialisten bezig om onze producten nóg beter, nóg duurzamer en nóg veiliger te maken. Met als uiteindelijk doel: optimale kwaliteit en maatwerk voor onze klanten.’

Jubileumuitgave In Process
Om het 100-jarig bestaan te vieren, verschijnt dit voorjaar een speciale jubileumuitgave van In Process. Daarin geven wij een kijkje in de keuken van ons bedrijf: wij vieren ons jubileum immers graag samen met u!

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2019:

EUROFINISH + MATERIALS 2019
De nieuwste innovaties van Kluthe
HF-vrij beitsen met Decorrdal
Column van Frederik van Betsbrugge
100 jaar Kluthe Benelux
Een bijzonder jubileum
Sterk in tankwagenreiniging
De resin-cleaner van Kluthe

Duurzame spoelverdunners
Met een minimum aan VOS
Wat is een druppeltest?
Zo bepalen we de optimale spoelkracht
Watervrij sproei-ontlakken
Snel, effectief en veilig
Zinkfosfateren op lage temperatuur
Kostenbesparing door slimme chemie