Kluthe blijft investeren in de toekomst

Samen met onze medewerkers, partners en leveranciers blijft Kluthe zich inzetten voor een duurzame toekomst met respect voor mens en milieu.

Duidelijke doelen
Als het gaat om duurzaamheid, stelt Kluthe duidelijke doelen. Zo willen wij dat in 2025 in al onze productcategorieën duurzaam geproduceerde alternatieven voorhanden zijn. Ons laboratorium werkt daarom continu aan nieuwe formuleringen die zorgen dat het milieu nog minder wordt belast.

Biobased
Bij onze chemie kiezen we zoveel mogelijk voor biobased en biologisch afbreekbare grondstoffen. Ook focussen we sterk op recycling. Zo kunnen klanten gebruikte oplosmiddelen bij ons inleveren, waarna ze worden gedestilleerd en geschikt gemaakt om opnieuw te gebruiken.

Lage temperaturen
Ons laboratorium ontwikkelt producten die al effectief zijn in lage doseringen en bij lage verwerkingstemperaturen: dat betekent minder energie én minder kosten. Bij de ontwikkeling en herformulering van onze producten maken we bovendien zo min mogelijk gebruik van zogeheten (potentiële) ZSS-stoffen (zeer zorgwekkende stoffen).

CO2-emissie in kaart
Als duurzame onderneming brengen wij ook elk jaar onze eigen CO2-emissie in kaart. Hierbij worden wij ondersteund door klimaatorganisatie NatureOffice, die onze emissies beoordeelt volgens het wereldwijde Greenhouse Gas Protocol (GHG) in scope 1, 2 en 3.

Klimaatakkoord
Kluthe draagt op diverse manieren bij aan de doelstellingen van het VN-Klimaatakkoord van Parijs. Zo investeerden wij onder andere in een bijzonder project voor waterkrachtenergie in Oeganda. Ook doet de internationale Kluthe-groep aan actief bosbeheer, onder meer in Canada en Brazilië.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process juni 2024:

Uitblinkers in duurzaamheid
Uit de Decorrdal 900-productserie

Digitale procesbewaking
Meer zekerheid, meer kwaliteit

HF-vrij beitsen van aluminium
Met Decorrdal HD AL 2 ST

Alles draait om veiligheid
Veilig werken, overal en altijd

Snel spoelen bij kleurwissels
Haku GB 1945 klaart elke klus

Bouwen met vakmanschap
Onze fabriek wordt steeds mooier

Heldere duurzaamheidsdoelen
Kluthe zegt: Yes, we care

Minder CO2-uitstoot
Het is de enige juiste keuze