Kluthe investeert in duurzaamheid

Kluthe gelooft in duurzame chemie: schoner, veiliger en gezonder voor mens en milieu. Daarom doen wij er alles aan om bij te dragen aan de doelstellingen van het VN-Klimaatakkoord van Parijs. De Kluthe-groep heeft hiervoor een belangrijke stap gezet door te investeren in 40 km2 bos in Canada.

100% CO2-neutraal in 2022
Onze chemie is gericht op een optimale balans tussen kwaliteit en duurzaamheid. Want juist in de chemische sector willen we verantwoord en milieubewust werken. Daarom hebben wij een even heldere als duurzame ambitie: in 2022 werken wij 100% CO2-neutraal.

Duurzaam bosbeheer en groene energie
Wij zetten alles op alles om die ambitie waar te maken. Zo heeft de Kluthe-groep een grote investering gedaan in 40 km2 bos in Canada. Dat is maar liefst 4.000 hectare. Met deze investering in VCS-gecertificeerd bosbeheer hopen we in 2022 zelfs twee keer zoveel CO2 te compenseren als we met ons bedrijf uitstoten. Ook in onze interne bedrijfsvoering staat duurzaamheid voorop. Met het gebruik van 100% groene energie voor onze opslaghallen, fabriek en kantoren dragen we bij aan een duurzame toekomst.

‘Duurzaam, schoon en veilig’

Hergebruik en recycling
Kluthe streeft naar duurzame chemie binnen de gehele cyclus – vanaf de ontwikkeling tot de toepassing van onze producten. Onze producten zijn zo veel mogelijk gebaseerd op veilige en biologisch afbreekbare grondstoffen. Daarnaast focussen we sterk op hergebruik en recycling. We kunnen bijvoorbeeld afvalwater met innovatieve technologie zodanig behandelen dat het vaak prima opnieuw kan worden gebruikt.

Innovatieve formuleringen
In ons laboratorium werken productspecialisten continu aan nieuwe formuleringen die nog veiliger zijn voor mens en milieu. Daarbij ontwikkelen wij duurzame alternatieven die net zo effectief zijn als traditionele producten voor oppervlaktebehandeling. Zoals Hakupur 49/968, een hoogwaardige harsreiniger op waterbasis.


Lees hier alle artikelen uit In Process november 2020:

Een harsreiniger op waterbasis
De voordelen van ‘no man entry’
Vlekvrij smeren en koelen
Met Hakuform A 828
Kies groen, kies Nikutex
Voor watergedragen 2K-laksystemen

SmartCare’ passiveren
Volautomatisch en gedigitaliseerd
Optimale bedrijfshygiëne
Juist nu: met HakuCare
Wat is de UFI?
Een unieke code voor elk product