Krachtig spoelen met Haku GB 1945

De Haku GB-serie bevat excellente spoelmiddelen voor oplosmiddelhoudende verf- en laksystemen. Een van de nieuwe paradepaardjes is Haku GB 1945, dat ook geschikt is als lakverdunner.

Specifieke omstandigheden
Verfspuitrobots moeten snel en krachtig worden gereinigd. De omstandigheden waarin dat gebeurt, zijn overal anders. Een internationale fabrikant van speciale voertuigen voor zwaar en bijzonder transport weet daar alles van.

Tweecomponentenlak
Het bedrijf produceert onder andere zware module-trailers, diepladers en plateau-opleggers. Bij de kleurwissels van de tweecomponentenlaksystemen voor deze voertuigen maakt de fabrikant gebruik van een nieuw spoelmiddel uit de Haku GB-productgroep: Haku GB 1945

Tolueenvrij
Haku GB 1945 is vrij van tolueen en reageert niet met de activator (verharder) van de nieuwste generatie 2K-lakken. Daardoor is het middel ook uitstekend in te zetten als lakverdunner en sluit het perfect aan bij de specifieke wensen van de klant.

Zo testen we de optimale spoelkracht

Om de oploskracht van verschillende spoelverdunners te vergelijken, voeren we in het Kluthelaboratorium zogenoemde druppeltesten uit.

De test begint met een glazen plaatje waarop we een laklaagje aanbrengen van exact 90 μm (het symbool voor micrometer of mu). Vervolgens laten we elke 6 seconden een druppel van het spoelmiddel op het laklaagje vallen. Op de plek waar de druppel valt, lost het laklaagje geleidelijk op tot het glazen plaatje helemaal schoon is. Het aantal druppels dat daarvoor nodig is, bepaalt de oplos- en spoelkracht van het product: hoe minder druppels, hoe sterker de spoelkracht. Op die manier kunnen we het spoelmiddel chemisch bijsturen tot we de ideale oplos- en spoelkracht hebben bereikt.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process juni 2024:

Uitblinkers in duurzaamheid
Uit de Decorrdal 900-productserie

Digitale procesbewaking
Meer zekerheid, meer kwaliteit

HF-vrij beitsen van aluminium
Met Decorrdal HD AL 2 ST

Alles draait om veiligheid
Veilig werken, overal en altijd

Snel spoelen bij kleurwissels
Haku GB 1945 klaart elke klus

Bouwen met vakmanschap
Onze fabriek wordt steeds mooier

Heldere duurzaamheidsdoelen
Kluthe zegt: Yes, we care

Minder CO2-uitstoot
Het is de enige juiste keuze