Minder is meer

Minder energieverbruik? Check. Minder gebruik van fossiele bronnen? Check. Minder CO2-uitstoot? Check. Minder kosten? Dubbelcheck.

De juiste keuze
‘Werken jullie leveranciers eigenlijk wel klimaatvriendelijk?’ ‘Doen jullie zelf aan recycling?‘ ‘Welke grondstoffen bevat het product dat ik heb besteld?’ Dit soort vragen krijgen we bij Kluthe steeds vaker. Ook onze vakgenoten signaleren een duidelijke trend: de oppervlaktebehandelingssector kiest bewust voor duurzaamheid. Niet alleen vanwege wet- en regelgeving, maar omdat het de enige juiste keuze is.

Minder energie, minder kosten
Minder is meer, onze klanten weten dat inmiddels heel goed. Die trend zet zich ook voort in een andere ontwikkeling: de groeiende vraag naar producten die al effectief zijn bij lage doseringen en bij lage verwerkingstemperaturen. Want voorbehandelen en reinigen op lagere temperaturen kan veel energie én dus veel kosten besparen.

De optimale balans
Daarom zetten we bij Kluthe stevig in op de doorontwikkeling van onze lage-temperatuurtechnologie (LT). Zo zijn er steeds meer voorbehandelings- en reinigingsproducten die al vanaf kamertemperatuur uitstekende resultaten laten zien. En dat is waar het uiteindelijk om gaat: de beste kwaliteit in balans met mens en milieu.

Lange versus korte termijn
‘Klimaatvriendelijk’ is overigens een interessant woord. Onlangs stond er een boeiend artikel over het verschil tussen weer en klimaat online. In een notendop: het klimaat heeft effect op het weer, maar het weer niet op het klimaat. Trends en veranderingen op de lange termijn aan de ene kant, de omstandigheden van dag tot dag aan de andere kant. Een doordenkertje, ook als we de vergelijking doortrekken naar de chemie…

Lees hier alle artikelen uit In Process november 2023:

VOS-vrij spoelen en reinigen
Met de Nikutex 45-serie

Chemie in balans
Kluthe gelooft in duurzaamheid

Veiliger werken
Met zuivere grondstoffen

Minder is meer
Minder energie, minder kosten

Nieuw tankenpark in gebruik
Klaar voor de toekomst

Graffiti verwijderen?
Kies voor Controx

Duurzame logistiek
Uw bestelling wordt ‘groen’ geleverd

Hakupur 478
Een topalternatief voor emulsiereinigers