Reinigen + conserveren = Hakupur 478

Zuiverschoon én beschermd tegen corrosie? Een internationale fabrikant van drukpersen stapte over naar een reiniger uit het topsegment van Kluthe: Hakupur 478.

Alternatief voor emulsiereinigers
Om in één bewerkingsstap onderdelen te reinigen en te conserveren, worden vaak emulsiereinigers gebruikt. Het oliefilmpje dat daarbij op de stukken achterblijft, kan een negatief effect hebben op de daaropvolgende processen, zoals coaten, harden of lassen. Ook is er vaak sprake van schuimvorming. De drukpersenfabrikant zocht daarom naar een hoogwaardig alternatief en kwam uit bij Hakupur 478.

Geen kans voor corrosie
De onderdelen van drukpersen moeten feilloos in elkaar grijpen zonder verstoringen. Daarom is het cruciaal dat ze na fabricage goed worden gereinigd en volledig vrij zijn van bewerkingsoliën en andere vervuiling. Daarnaast moeten de onderdelen goed kunnen worden geconserveerd, waarbij corrosie geen kans mag krijgen.

Vrij van olie en zeep
Hakupur 478 vangt die twee vliegen in één klap. Het middel heeft een hoog vet- en vuiloplossend vermogen en biedt tegelijkertijd een uitstekende corrosiewering. Hakupur 478 bevat geen olie, geeft geen schuimvorming en is geschikt voor geavanceerde reinigingssystemen, waarbij voornamelijk wordt gewerkt met hoge drukken en lage badvolumes.

Uitvoerig getest
In voorbereidende tests zijn de drukpersonderdelen gewassen bij 50° C en 40° C met Hakupur 478. Na ruim vier maanden waren de onderdelen nog steeds vrij van sporen van corrosie. Dit werd gevolgd door een langdurige test in het veld met een concentratie van 4%-5% en een badtemperatuur van 40° C. De resultaten van de voorbereidende tests werden bevestigd.

Kostenbesparend
De drukpersenfabrikant is uitermate tevreden over Hakupur 478. De onderdelen zijn zeer zuiver, zijn droger en er hopen zich aanzienlijk minder olieresten op in de tandflanken. Ook kan de reiniger zonder problemen in moderne reinigingssystemen worden gebruikt. De procesoptimalisatie resulteert bovendien in besparingen op energiekosten en CO2-uitstoot.

Hakupur 478

  • Alternatief voor emulsiereinigers
  • Zeer goede corrosiewerking
  • Bevat geen olie
  • Geen schuimvorming
  • Bespaart op energiekosten

Lees hier alle artikelen uit In Process november 2023:

VOS-vrij spoelen en reinigen
Met de Nikutex 45-serie

Chemie in balans
Kluthe gelooft in duurzaamheid

Veiliger werken
Met zuivere grondstoffen

Minder is meer
Minder energie, minder kosten

Nieuw tankenpark in gebruik
Klaar voor de toekomst

Graffiti verwijderen?
Kies voor Controx

Duurzame logistiek
Uw bestelling wordt ‘groen’ geleverd

Hakupur 478
Een topalternatief voor emulsiereinigers