Spoelen en reinigen met minder VOS

Steeds meer Europese autofabrikanten werken met de spoelverdunners van Kluthe. Omdat ze zeer effectief zijn, voordelig in gebruik en minder of zelfs helemaal geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten.

Bij elke kleurwissel
Een rode auto moet écht rood zijn en een witte auto écht wit. Verfspuitinstallaties moeten daarom bij elke kleurwissel razendsnel en perfect worden gereinigd. De lakverdunners en spoel- en reinigingsmiddelen van Kluthe klaren die klus zonder problemen. Voor zowel oplosmiddelhoudende als watergedragen laksystemen – snel, effectief en veilig voor mens en milieu.

VOS-arm
De Haku GB-productgroep bevat excellente VOS-arme lakverdunners en spoelthinners voor oplosmiddelhoudende verf- en laksystemen. Het VOS-gehalte is gereduceerd tot wel 30%, waarbij de prestaties uitstekend zijn. Haku GB heeft een hoge oploskracht en is optimaal afgestemd op het gewenste procedé en de vereiste vlampunten. De spoelverdunners zijn geschikt voor vrijwel alle laktypes en toepassingsgebieden.

VOS-vrij
In steeds meer Europese landen stappen de automotive-industrie en aanverwante industrieën over van oplosmiddelhoudende naar watergedragen verf- en laksystemen. Onder de productnaam Nikutex biedt Kluthe ook hiervoor hoogwaardige VOS-arme of zelfs VOS-vrije alternatieven. Zo werkt een Duitse autofabrikant in de Benelux met Nikutex 4602. Dit pasklare spoel- en reinigingsmiddel heeft een groot oplossend vermogen en een zeer goede reinigende werking. Nikutex 4602 is veilig in gebruik, bijzonder schuimarm en geheel VOS-vrij.

 

Lees hier de andere artikelen uit In Process oktober 2018:

Kluthe op SURFACE Campus 2018
De nieuwste innovaties van Kluthe
IJzerfosfateren op kamertemperatuur
Column van Rudy van Egten
Passiveren ná stralen
Decorrdal SAZ 4.0: ready for use
Veilig werken met de WIK
Alle veiligheidsaspecten op één kaart

Spoelen en reinigen zonder VOS
Hoogwaardige spoelverdunners
Testen op corrosiebescherming
Een kijkje in het Technical Center van Kluthe
Het 5C-concept: harmony in chemistry
Optimale efficiency voor het beste resultaat
De nieuwe privacywet
Wat doet Kluthe met uw gegevens?