Tankwagenreiniging: een specialiteit van Kluthe

Ze maken heel wat kilometers, de tankwagens die kunstharsen vervoeren voor de verfindustrie. Vroeger was het nog een flink karwei om de binnenkant van de tanks goed te reinigen. Met de Haku resin-cleaner van Kluthe gaat dat nu een stuk eenvoudiger – en veel veiliger bovendien.

Onzichtbare laag
In de tanks waarin kunsthars wordt vervoerd, blijft vaak een dunne laag hars achter die vrijwel onzichtbaar is voor het blote oog. Daardoor kan het lastig zijn om deze harslaag goed te verwijderen. Lang geleden gebeurde dat met slijptollen, schuurmachines en ander grof geschut, later onder andere met producten op basis van aceton en methylethylketon (MEK).

Oplossen en wegspoelen
Als specialist in tankwagenreiniging ontwikkelde Kluthe een zeer effectieve en veilige reiniger die al deze methoden overbodig maakt: de Haku resin-cleaner. De resin-cleaner kan direct op de binnenzijde van de tank worden ingespoten of geneveld, waarna de hars oplost en kan worden weggespoeld met een water-zeepmengsel. Na de behandeling kan de hars eenvoudig uit het spoelwater worden gescheiden.

Voordelig in gebruik
Door een innovatieve chemische samenstelling heeft de Haku resin-cleaner een zeer hoge oploskracht. Het product is volledig VOS-vrij en verdampt traag, waardoor het minder geurbelasting oplevert en bovendien voordelig is in gebruik. De Haku resin-cleaner heeft een hoog vlampunt en is veilig voor mens en milieu. De resin-cleaner dient onverdund te worden ingezet en is geschikt voor vrijwel alle soorten kunsthars.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process oktober 2019:

Veiligheidsinformatiebladen
Altijd 100% up-to-date
Geen kans voor bacteriën
Dankzij slimme additieven
Een innovatieve spoelverdunner
Voor watergedragen tweecomponentenlak
De Haku resin-cleaner
Voor brandschone tankwagens

Altijd de juiste procesparameters
Met de Mini-Scuid XL
Topprestaties zonder VOS
Column van Steven Vos
Open dag 100 jaar Kluthe
Een feestelijke impressie