Unieke formule-identificatie (UFI)

Sinds het begin van dit jaar zijn de etiketten van onze producten voorzien van een nieuwe code: de UFI, de Unique Formula Identifier. Met de UFI kunnen vergiftigingscentra sneller en makkelijker de precieze inhoud van een specifiek product bepalen.

Verplichte code
De UFI is sinds 1 januari 2021 verplicht voor professionele en consumentenproducten die vanwege de (mogelijke) gevolgen voor de gezondheid en hun fysische effecten als gevaarlijk zijn geclassificeerd. Per 1 januari 2024 is de UFI ook verplicht voor industriële producten.

Eenduidig gekoppeld
Ondernemingen die (mogelijk) gevaarlijke producten verhandelen, zijn verplicht om alle relevante informatie hierover – zoals kleur, samenstelling en toxicologische informatie – te verstrekken aan nationale vergiftigingscentra. De UFI koppelt deze informatie eenduidig aan het betreffende product. Zo kan de UFI bij een noodgeval worden gebruikt door de vergiftigingscentra.

Zo ziet de UFI eruit
Eén UFI mag voor producten met meerdere verpakkingen of merknamen worden gebruikt. De UFI-code bestaat uit zestien tekens en ziet er bijvoorbeeld zo uit: U200-U0CW-500E-QKVF.

ECHA
De UFI wordt beheerd door het Europees agentschap voor chemische stoffen (ECHA). De chemische samenstelling van elke UFI is alleen toegankelijk voor de ECHA en de aangesloten vergiftigingscentra. Wel zo veilig!

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2021:

Enthousiast over Hakuform SE
Accountmanager Auke Jongbloed vertelt

Een revolutionair koelsmeermiddel SE
Op basis van hergebruikte oliën

Een topreiniger voor lijm en kit
Veilig voor mens en milieu

Tankwagenreiniging in Dubai
Sterk op de internationale markt

Vanaf dit jaar: de UFI op elk product
Een unieke code voor meer veiligheid

Optimale lakcoagulering
Isogol en T 400: de perfecte combinatie

De kracht van Hakuform A 845
FAD-vrij koelen en smeren

Duurzaam, schoon en veilig
Minder CO2 door slimme chemie