Veiliger werken met zuivere grondstoffen

Bij de ontwikkeling en herformulering van onze producten maken we zo min mogelijk gebruik van zogeheten (potentiële) ZZS-stoffen (zeer zorgwekkende stoffen). Daarbij gaan we vaak verder dan de strenge Europese wet- en regelgeving.

Veiligheid voorop
Alle productreeksen van Kluthe bieden uitstekende alternatieven die vrij zijn van gevaarlijke bestanddelen als methyleenchloride, zeswaardig chroom en waterstoffluoride (HF). De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en andere betrokkenen staan immers altijd voorop.

Nieuwe classificatie
Oog voor veiligheid betekent ook dat we vaak voorlopen op wet- en regelgeving. Zo is onlangs de Europese classificatie van de stof cumeen aangepast. Cumeen komt onder meer vrij bij de raffinage en destillatie van xyleen, een belangrijke grondstof voor de productie van spoel- en lakverdunners voor oplosmiddelhoudende laksystemen.

Geen ander etiket
Volgens de nieuwe classificatie moet een product met meer dan 0,1% cumeen worden aangemerkt als carcinogeen. Onze grondstoffenleveranciers zijn erin geslaagd om het raffinage- en destillatieproces zo aan te passen dat het cumeengehalte onder deze grens blijft. Dat betekent dat er aan de veiligheid en etikettering van onze producten niets verandert. De kwaliteit blijft uiteraard onveranderd en onverminderd hoog.

Lees hier alle artikelen uit In Process november 2023:

VOS-vrij spoelen en reinigen
Met de Nikutex 45-serie

Chemie in balans
Kluthe gelooft in duurzaamheid

Veiliger werken
Met zuivere grondstoffen

Minder is meer
Minder energie, minder kosten

Nieuw tankenpark in gebruik
Klaar voor de toekomst

Graffiti verwijderen?
Kies voor Controx

Duurzame logistiek
Uw bestelling wordt ‘groen’ geleverd

Hakupur 478
Een topalternatief voor emulsiereinigers