VOS-vrij spoelen en reinigen met de Nikutex 45-serie

Verfspuitinstallaties moeten bij elke kleurwissel razendsnel en perfect worden gereinigd. De Nikutex-reeks biedt maatwerk voor watergedragen laksystemen.

Aqua purge
Steeds meer Europese autofabrikanten werken met de spoelverdunners van Kluthe. Omdat ze zeer effectief zijn, voordelig in gebruik en minder of zelfs helemaal geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten. Zoals de Nikutex 45-serie: volledig VOS-vrije aqua purge-reinigers met uitmuntende resultaten.

Krachtige reiniging
De spoel- en reinigingsmiddelen uit de Nikutex-reeks zijn bij uitstek geschikt voor kleurwissels van watergedragen laksystemen. Nikutex-producten zijn hoog geconcentreerd en hebben een sterk oplossend vermogen. Daardoor is Nikutex zeer geschikt voor een krachtige reiniging van verfspuitpistolen, leidingen en pompen.

Nog beter
Het laboratorium van Kluthe is erin geslaagd om Nikutex op meerdere punten nog verder te verbeteren. Zo bevat de Nikutex 45-serie compleet VOS-vrije spoelmiddelen met excellente eigenschappen. Alle producten uit de serie hebben een zeer goede reinigende werking, zijn veilig in gebruik en bijzonder schuimarm.

Lage verwerkingsconcentratie
De Nikutex 45-spoelmiddelen worden ingezet in een 3%-oplossing in plaats van de traditionele 10%. Door die lage verwerkingsconcentratie gaat ook het aantal goederenbewegingen drastisch omlaag. Met als uiteindelijk resultaat: brandschone verfspuitpistolen en -installaties waar direct een nieuwe lak in kan en lage CO2-emissie door minder transport.

Lees hier alle artikelen uit In Process november 2023:

VOS-vrij spoelen en reinigen
Met de Nikutex 45-serie

Chemie in balans
Kluthe gelooft in duurzaamheid

Veiliger werken
Met zuivere grondstoffen

Minder is meer
Minder energie, minder kosten

Nieuw tankenpark in gebruik
Klaar voor de toekomst

Graffiti verwijderen?
Kies voor Controx

Duurzame logistiek
Uw bestelling wordt ‘groen’ geleverd

Hakupur 478
Een topalternatief voor emulsiereinigers