Watervrij sproei-ontlakken van aluminium

Snel, effectief en veilig ontlakken van aluminium vraagt om een duurzame oplossing. Een Vlaams coating- en ontlakkingsbedrijf maakt daarom gebruik van de sproei-ontlakkers van Kluthe.

Betrouwbaar en snel
Bij het Vlaamse bedrijf worden dagelijks talloze velgen, kozijnen en andere aluminium profielen ontlakt. Dat moet snel, maar ook betrouwbaar en veilig gebeuren, want het oppervlak mag niet worden beschadigd. Daarom kiest het bedrijf voor Controx E 153, een van de hoogwaardige sproei-ontlakkingsmiddelen van Kluthe.

Onverdund toegepast
Controx E 153 is een alkalische sproei-ontlakker op basis van hoogkokende organische oplosmiddelen en speciaal geselecteerde additieven. Het product wordt onverdund gebruikt. Aluminium onderdelen worden watervrij ontlakt bij een temperatuur van 100 tot 120° C. Controx E 153 is economisch in gebruik en tast het oppervlak niet aan.

Duurzaam en economisch
Een andere sproei-ontlakker uit de Controx-reeks is Controx E 162. Het middel verwijdert bijna alle soorten natlaksystemen, poederlakken en zelfs resistente KTL-lakken. Controx E 162 kan worden toegepast in sproei-, dompel- en ultrasoon-installaties. Het product is kleurloos, wordt onverdund gebruikt en kan al worden ingezet vanaf kamertemperatuur tot een maximum van 80° C. Dat zorgt voor minder energieverbruik en meer duurzaamheid. Ook zijn de badstandtijden relatief lang.

Corrosievrij opslaan
Na het ontlakkingsprogramma worden de onderdelen met water gespoeld en kunnen ze worden voorzien van een corrosiewerende laag. Custos-corrosiewerende producten kunnen eenvoudig worden aangebracht en bieden corrosiebescherming van enkele tot maanden bij binnenopslag.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2019:

EUROFINISH + MATERIALS 2019
De nieuwste innovaties van Kluthe
HF-vrij beitsen met Decorrdal
Column van Frederik van Betsbrugge
100 jaar Kluthe Benelux
Een bijzonder jubileum
Sterk in tankwagenreiniging
De resin-cleaner van Kluthe

Duurzame spoelverdunners
Met een minimum aan VOS
Wat is een druppeltest?
Zo bepalen we de optimale spoelkracht
Watervrij sproei-ontlakken
Snel, effectief en veilig
Zinkfosfateren op lage temperatuur
Kostenbesparing door slimme chemie