Zinkfosfateren op lage temperatuur

De Decorrdal LT-serie van Kluthe maakt zinkfosfateren al mogelijk vanaf 35° C. Het product won vorig jaar de derde prijs van de ION Borghardt Award voor duurzame innovaties in de oppervlaktebehandeling.

Lakhechting en corrosiewering
Zinkfosfateren is een van de meest effectieve en robuuste voorbehandelingsmethoden van staal en diverse substraten. Het chemische proces zorgt voor een betere hechting van conversie- en laksystemen en verhoogt de bescherming tegen corrosie.

Effectief vanaf lage temperatuur
Het Decorrdal-productengamma van Kluthe bevat zeer effectieve zinkfosfateringsmiddelen voor sproei- en dompeltoepassingen. De Decorrdal LT-serie maakt zinkfosfateren zelfs al mogelijk vanaf 35° C. Bovendien is zinkfosfateren op lage temperatuur energie- én kostenbesparend.

Vloeibare activator
Bij Decorrdal LT wordt het zinkfosfateringsproces geoptimaliseerd door een eenvoudig te doseren vloeibare activator. Deze activator bevordert de vorming van een dunne, egale conversielaag met een fijne kristallijne structuur. Daarmee ontstaat een laag met een sterk corrosiewerende werking en een zeer goede lakhechting bij een laaggewicht van 1,5 – 3,0 g/m2. De Decorrdal TL-serie is geschikt voor poeder-, natlak- en E-coat-systemen.

Tijdens SURFACE Campus 2018, in de Brabanthallen in Den Bosch, kreeg Decorrdal LT de derde prijs van de ION Borghardt Award. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan bedrijven die duurzame innovaties ontwikkelen ten behoeve van de oppervlaktebehandelingsindustrie.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process april 2019:

EUROFINISH + MATERIALS 2019
De nieuwste innovaties van Kluthe
HF-vrij beitsen met Decorrdal
Column van Frederik van Betsbrugge
100 jaar Kluthe Benelux
Een bijzonder jubileum
Sterk in tankwagenreiniging
De resin-cleaner van Kluthe

Duurzame spoelverdunners
Met een minimum aan VOS
Wat is een druppeltest?
Zo bepalen we de optimale spoelkracht
Watervrij sproei-ontlakken
Snel, effectief en veilig
Zinkfosfateren op lage temperatuur
Kostenbesparing door slimme chemie