Grondstoffenschaarste: een grote uitdaging

Ook de chemiesector wordt zwaar getroffen door de oorlog in Oekraïne. De hoge energieprijzen en grondstoffenschaarste vragen om nog meer innovatie en duurzame alternatieven. En dat is precies de kracht van Kluthe.

Samen met onze partners
De coronacrisis lijkt inmiddels alweer bijna vergeten. Ook in die periode hadden we al te maken met grondstoffenschaarste en hoge prijzen. Maar mede dankzij de goede samenwerking met onze toeleveranciers zijn wij erin geslaagd om onze 100% supply chain overeind te houden. Ook nu doen wij er alles aan om dat zo te houden.

Helpen waar het kan
De crisis waar we nu voor staan, is natuurlijk vooral een humanitaire tragedie. Het is dan ook hartverwarmend om te zien hoe mensen hier de handen ineenslaan om de getroffenen te helpen waar het kan. Ook de wereldwijde sancties tegen Rusland hebben effect. Een andere kant van het conflict is een verdere escalatie op de grondstoffenmarkt.

Investeren in innovatie
De hoogoplopende energieprijzen en tevens de beperkte transportmogelijkheden laten hun sporen na. Zowel de basis- als speciaalchemie wordt hard getroffen in de beschikbaarheid van grondstoffen, met hoge prijzen tot gevolg. Dat betekent dat we zullen moeten blijven zoeken naar alternatieven. Daarom blijft Kluthe investeren in innovatie: wij zetten alles op alles om onze klanten de best mogelijke kwaliteit te bieden.

Mogelijkheden en kansen
We kunnen alleen maar hopen dat de chemiesector weer snel op gang komt. Mogelijk langere levertijden en hogere prijzen zijn onaangenaam, maar wij blijven denken in mogelijkheden en kansen, samen met u.

JEROEN WESTERVELD
Directeur Kluthe Benelux

 

Lees hier alle artikelen uit In Process mei 2022:

Grondstoffenschaarste
Een grote uitdaging

Maatwerk waar het kan
Hogere kosten en tarieven

Energie besparen
Met Hakupur 49/469

HakuCare Digital Platform
Online service & support

Multimetaal-probleemoplosser
Decorrdal MM 850

Netwerken, juist nu
VMB 2.0-netwerkdag

Een Nikutex-‘superreiniger’
Veilig en voordelig in gebruik

Het nieuwe Kluthe-kantoor
Toonbeeld van duurzaamheid