VMB 2.0: netwerken, juist nu

Wat betekent de steeds strengere Europese wet- en regelgeving voor onze sector? Hoe grijpen we kansen op het gebied van duurzaamheid? En hoe kunnen we samen ruimte geven aan innovatie? Deze en andere vragen kwamen aan bod tijdens de landelijke Netwerkdag 2022 van VMB 2.0, een forum voor professionals in de metaalconserveringswereld.

Nieuws, ervaringen en standpunten
Kluthe was een van de deelnemers aan deze VMB 2.0-netwerkdag, op woensdag 11 mei in Utrecht. De regelmatig terugkerende bijeenkomst is bedoeld om nieuws, ervaringen en standpunten binnen de metaalconserveringswereld uit te wisselen. De nadruk ligt op behandelings- en onderhoudsmogelijkheden, kwaliteit en overige vraagstukken die moeten leiden tot verbetering en efficiency in de sector.

Gezamenlijk communiceren
‘Het is goed om vanuit verschillende expertises met elkaar te discussiëren over belangrijke vraagstukken die ons allemaal raken’, zegt Steven Vos, verkoopleider van Kluthe. ‘Als we bijvoorbeeld vanuit Europese regelgeving bepaalde stoffen niet meer mogen gebruiken, heeft dat gevolgen voor de eigenschappen van chemische producten en daarmee impact op de hele sector. Het is goed om dat dan ook als branche gezamenlijk te communiceren.’

 

Lees hier alle artikelen uit In Process mei 2022:

Grondstoffenschaarste
Een grote uitdaging

Maatwerk waar het kan
Hogere kosten en tarieven

Energie besparen
Met Hakupur 49/469

HakuCare Digital Platform
Online service & support

Multimetaal-probleemoplosser
Decorrdal MM 850

Netwerken, juist nu
VMB 2.0-netwerkdag

Een Nikutex-‘superreiniger’
Veilig en voordelig in gebruik

Het nieuwe Kluthe-kantoor
Toonbeeld van duurzaamheid