Ook de meubelindustrie kiest voor Nikutex

Met wel zestig kleurwissels per dag was een grote producent in de meubelindustrie op zoek naar een ‘superreiniger’ voor de eigen lakstraat. Het bedrijf kwam uit bij een van de paradepaardjes van Kluthe: Nikutex.

Watergedragen lak
De spoel- en reinigingsmiddelen uit de Nikutex-reeks zijn bij uitstek geschikt voor kleurwissels van watergedragen laksystemen. Nikutex-producten zijn hoog geconcentreerd en hebben een sterk oplossend vermogen. Daardoor is Nikutex zeer geschikt voor een krachtige reiniging van verfspuitpistolen, leidingen en pompen.

Tijd- en kostenbesparend
Voordat de meubelproducent overstapte op Nikutex, moest er vaak wel tot vier keer worden gespoeld om de leidingen schoon te krijgen: zonde van de kostbare productietijd. Met Nikutex is één spoelcyclus meestal voldoende, waarmee dus veel tijd en kosten worden bespaard. In dit geval is de toegepaste Nikutex ready-for-use; het middel hoeft dus niet vooraf te worden afgedund.

Nog beter en nog veiliger
Het laboratorium van Kluthe is erin geslaagd om Nikutex op meerdere punten nog verder te verbeteren. Zo is het toch al lage VOS-gehalte met maar liefst 60% gereduceerd en is het product niet ontvlambaar. Bovendien is het verbruik laag, wat leidt tot minder chemisch afval.

Wilt u meer weten over de voordelen van Nikutex? Neem dan gerust contact met ons op via info.nl@kluthe.com.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process mei 2022:

Grondstoffenschaarste
Een grote uitdaging

Maatwerk waar het kan
Hogere kosten en tarieven

Energie besparen
Met Hakupur 49/469

HakuCare Digital Platform
Online service & support

Multimetaal-probleemoplosser
Decorrdal MM 850

Netwerken, juist nu
VMB 2.0-netwerkdag

Een Nikutex-‘superreiniger’
Veilig en voordelig in gebruik

Het nieuwe Kluthe-kantoor
Toonbeeld van duurzaamheid