Duurzaam ontlakken met Controx E 162

Velgen, spatborden of een hele motorkap: Controx E 162 verwijdert bijna alle soorten lak- en verfsystemen in een handomdraai. Voor een Nederlands restauratiebedrijf van oude auto’s is het de perfecte ontlakker.

Snelle oldtimers
De restaurateur maakt snelle oldtimers weer als nieuw. Om de lak van alle oude carrosserie-onderdelen te verwijderen, werkt het bedrijf met Controx E 162, een NMP-vrij ontlakkingsmiddel op basis van hoogkokende organische oplosmiddelen. Snel, betrouwbaar en veilig, waarbij de oppervlakken van aluminium, staal en zink niet worden aangetast.

Zeer effectief
Controx E 162 verwijdert bijna alle soorten natlaksystemen, poederlakken en zelfs resistente KTL-lakken. Het middel kan worden toegepast in sproei-, dompel- en ultrasoon-installaties. Daarbij zijn de badstandtijden relatief lang. De ontlakker wordt onverdund gebruikt en is zeer effectief bij temperaturen tot een maximum van 80° C.

Geen gevaarlijke stoffen
Ook in andere metaalverwerkende industrieën wordt Controx E 162 succesvol ingezet als duurzaam en veilig ontlakkingsmiddel. Zo wordt het middel vaak toegepast om diverse soorten spuitapparatuur te reinigen. De kleurloze vloeistof is voordelig in gebruik.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process september 2021:

Een staaltje precisiewerk
Rudy van Egten over de dunnelaagtechnologie

Optimale procesbewaking
Via het HakuCare Digital Platform

Nominatie ION Borghardt Award
Erkenning voor onze duurzame chemie

Stilstaand procesbad?
Geef bacteriën geen kans

Duurzaam ontlakken
Met Controx E 162

Haku GB-spoelverdunners
Aromaatvrij en zeer voordelig

Superschoon en roestvrij
Alles in één met Hakupur

Strengere corrosietesten
Ook voor de offshore-industrie