Hakupur: superschoon en beschermd tegen roest

Een goede metaalvoorbehandeling begint met een perfecte reiniging. Een internationale fabrikant van industriële powershift-transmissies maakt hiervoor al jaren gebruik van een hoogwaardige, corrosiewerende reiniger van Kluthe: Hakupur 445.

Staal of gietijzer
Het bedrijf maakt powershift-transmissies voor hydraulische en transmissiesystemen van grote industriële voertuigen zoals kranen, bulldozers en tractoren. De transmissies worden gemaakt uit staal of gietijzer, waarbij een groot palet aan verspanende bewerkingen wordt uitgevoerd. Na het afwerken worden de transmissies verscheept over de hele wereld.

Eén processtap
Vooral gietijzer is gevoelig voor corrosie, zeker bij de transmissie-onderdelen die niet worden gelakt. Daarom is het belangrijk dat de transmissies na het verspanen niet alleen perfect worden gereinigd en ontvet, maar dat ze tijdens het transport – vaak over zee – ook goed zijn beschermd tegen corrosie. Hakupur 445 klaart al die klussen in één processtap: reinigen, ontvetten en beschermen tegen corrosie.

Duurzaam en schuimvrij
Hakupur 445 is een duurzaam, mild alkalisch product met zeer sterk reinigende eigenschappen. Het middel wordt toegepast in een sproeiwasmachine en is geschikt voor vrijwel alle soorten metalen. De reiniger is volledig schuimvrij vanaf 35° C. Bij een concentratie van 2 à 3% beschermt Hakupur 445 met een corrosiegraad nul volgens de internationale testmethode DIN 51360-2.

 

Lees hier alle artikelen uit In Process september 2021:

Een staaltje precisiewerk
Rudy van Egten over de dunnelaagtechnologie

Optimale procesbewaking
Via het HakuCare Digital Platform

Nominatie ION Borghardt Award
Erkenning voor onze duurzame chemie

Stilstaand procesbad?
Geef bacteriën geen kans

Duurzaam ontlakken
Met Controx E 162

Haku GB-spoelverdunners
Aromaatvrij en zeer voordelig

Superschoon en roestvrij
Alles in één met Hakupur

Strengere corrosietesten
Ook voor de offshore-industrie