Het succes van het HakuCare Digital Platform

Milieuvriendelijke en energiebesparende voorbehandelingsprocessen hebben ook een keerzijde: de bandbreedtes van het proces worden steeds kritischer. Geautomatiseerde online bewaak- en doseertechnieken bieden uitkomst.

Sterk gegroeid
Steeds meer klanten van Kluthe sluiten zich aan bij het HakuCare Digital Platform, het digitale platform waarbij het complete metaalvoorbehandelingsproces op afstand wordt bewaakt. In één jaar tijd is het aantal operationele lijnen gegroeid van drie naar bijna twintig lijnen.

Precisiewerk
Door de hoge energieprijzen neemt de vraag naar voorbehandelingsproducten die op lagere temperaturen effectief zijn alleen maar toe. In combinatie met innovatieve ontwikkelingen, zoals de dunnelaagtechnologie, worden de bandbreedtes daarmee steeds kleiner: voorbehandelen is precisiewerk geworden.

Pluspunten
We zien dan ook dat steeds vaker gekozen wordt voor automatische meet- en doseersystemen. Zoals het HakuCare Digital Platform, dat bovendien nog veel meer pluspunten kent. Via het online systeem worden de belangrijkste procesparameters – zoals de pH/geleidbaarheid en temperatuur – continu gemonitord. Daarbij worden de procesbaden automatisch gestuurd binnen de juiste grenswaarden.

Rapportage
Bij eventuele complicaties kunnen de specialisten van Kluthe desgewenst meekijken en direct bijsturen als dat nodig is. Het hele voorbehandelingsproces wordt digitaal vastgelegd en maandelijks gerapporteerd. In een overzichtelijke grafiek is precies te zien of alle parameters binnen de gewenste bandbreedtes zijn gebleven en welke acties nodig zijn geweest.

Goede service
Zo neemt het HakuCare Digital Platform veel zorgen uit handen. En dat allemaal zonder de nadelen van conventionele voorhandelingsprocessen.

Trainingen voor procesoperators
Voor veel procesoperators is deze manier van werken nog relatief nieuw. Daarom start de Kluthe Academy in Alphen aan den Rijn binnenkort met theorie- en praktijktrainingen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via info.nl@kluthe.com

Lees hier alle artikelen uit In Process november 2022:

Energiezuinig werken
Zonder kwaliteitsverlies

Yes, we care
Kluthe werkt CO2-neutraal

Staalbouwdag 2022
Een zeer geslaagd congres

Toezicht op SVHC-stoffen
Hoe doen we dat?

Twee nieuwe tankreinigers
Levensmiddelen-gecertificeerd

Brandschoon en roestvrij
Dankzij Hakupur en Custos

Optimale online service
Met het HakuCare Digital Platform

.
.